ANASAYFA Gündem Fiyatı fahiş olan 'jet' cezaya tabi tutuldu

Fiyatı fahiş olan 'jet' cezaya tabi tutuldu

İşletmelerin fahiş fiyat artışlarına karşı alınan cezaların hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlayacak yeni düzenlemeyle, cezai işlemler öncesinde ilgili işletmelere ek tedbirler alınacak. Ayrıca, stokçuluk faaliyetleri de ayrı bir suç olarak ele alınacak ve caydırıcı cezalarla karşı karşıya kalacaklar.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Fiyatı fahiş olan 'jet' cezaya tabi tutuldu

Fahiş Fiyat Artışı Yapan İşletmelere Ağır Cezalar Geliyor

Fiyat istikrarsızlığına sebep olan ve toplumda büyük tepkiye yol açan işletmelere daha hızlı uygulanacak olan cezalar, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere ek tedbirler alınacak ve cezai müeyyide uygulanana kadar yaptırımlar uygulanacak.

Stokçuluk Yapan İşletmelere Yeni Cezalar Yolda

Ticaret Bakanlığı, stokçuluğu ayrı bir suç olarak ele alacak şekilde Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da değişikliğe gitmek için AK Parti Meclis Grubu ile iş birliği yapıyor. Stokçuluk yapan işletmelere yönelik incelemelerin hızlandırılması ve ihtiyaten yaptırımların uygulanması gündemde.

İki Yeni Düzenleme ile Fahiş Fiyat Artışı Cezaları Yeniden Belirlenecek

Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere uygulanacak cezalar, Perakende Ticaret Kanunu ve Rekabet Kanunu'nda ayrı ayrı ele alınacak. Stokçuluk cezası Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da yeniden şekillendirilecek ve rekabeti bozan işletmelere farklı cezalar verilecek. Ayrıca, Rekabet Kurumu'nun inceleme sürecinde kademeli tedbir cezaları uygulanacak ve inceleme süreleri kısaltılacak.

Şimşek, IMF Toplantısında 'yerel' kelimesinin anlamını açıkladı ve iddialara cevap verdi

Şimşek, IMF Toplantısında 'yerel' kelimesinin anlamını açıkladı ve iddialara cevap verdi