ANASAYFA Finans Şimşek, IMF Toplantısında 'yerel' kelimesinin anlamını açıkladı ve iddialara cevap verdi

Şimşek, IMF Toplantısında 'yerel' kelimesinin anlamını açıkladı ve iddialara cevap verdi

IMF Bahar Toplantıları'ndaki panelde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı oturumda, 'locals' kelimesinin neden tartışmalara yol açtığını anlattı. ABD'deki sözleriyle ilgili çıkan iddialara da karşılık veren Şimşek, bu ifadenin aslında "yerel yatırımcılar"ı temsil ettiğini vurguladı.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Şimşek, IMF Toplantısında 'yerel' kelimesinin anlamını açıkladı ve iddialara cevap verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Ziyaretinde Yaptığı Görüşmeleri Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları'na katılmak üzere gerçekleştirdiği ABD ziyareti sırasında yaptığı temasları değerlendirdi. Ziyaretlerin oldukça verimli geçtiğini belirten Şimşek, Dünya Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi çeşitli uluslararası kuruluşlarla görüşme fırsatı bulduklarını açıkladı.

IMF ve Dünya Bankası Görüşmeleri İle G20 Toplantılarına Katılım İçin Önemli Adımlar Atıldı

Şimşek, IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılarak G20 toplantılarına da iştirak ettiklerini ve 20'den fazla yatırımcı toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. OVP'nin uygulanması, elde edilen kazanımlar ve gelecekteki planlar hakkında detaylı sunumlar yaptıklarını belirten Bakan Şimşek, Türkiye'ye karşı büyük ilgi olduğunu vurgulayarak yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin mükemmel olduğunu dile getirdi.

Program Kapsamında Yatırımcılara Yönelik Bilgilendirme ve Güven Oluşturma Çalışmaları Devam Ediyor

Mehmet Şimşek, New York'ta düzenlenen bir yatırımcı konferansında programa yönelik şüpheler bulunduğunu hatırlatarak, bu soru işaretlerinin ortadan kalktığını söyledi. Maliye politikasının güçlendirileceğini, dezenflasyona destek verileceğini ve harcamaların gözden geçirileceğini belirten Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin önemine vurgu yaparak bu alandaki çalışmaların süreceğini kaydetti. Ayrıca, enflasyonun kalıcı bir şekilde düşüş trendine gireceğini öngördüklerini belirtti.

Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor

Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor