Kamuoyunda büyük yankı uyandıran, muhalefetin sert sözlerle eleştirdiği ve mecliste yapılan görüşmelerin büyük tartışmalara neden olan Dezenformasyon yasası meclisten geçti. Toplamda 40 maddeden oluşan kanun teklifi içerisinde en büyük tartışma teklifin 29. maddesi hakkında yaşanmıştı.
Bu madde kapsamında gerçeğe aykırı bilgi yayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyordu. Kanun teklifi meclisten geçirilerek yasalaşmış oldu. Söz konusu kanun teklifi meclisten geçerken onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması ile yasa Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girecek.
DEZENFORMASYONLA MÜCADELE YASALAŞTI!
Toplamda 40 maddeden oluşan Dezenformasyonla mücadele yasa teklifi üzerinde görüşmeler tamamlanırken söz konusu kanun teklifi resmen yasalaşmış oldu. Sosyal Medya ya da Sansür yasası olarak ta anılan yasa teklifinde 29. madde büyük tartışmalara neden olmuş ve sosyal medyada günlerce TT yapılarak tepki gösterilmişti.
Tüm tepkilere rağmen hükümet kanun teklifinde geri adım atmadı ve görüşmeler sonucunda kanun teklifi meclisten geçirilerek yasalaştı. Söz konusu yasal düzenleme sonrasında gerçeğe aykırı bilgi yayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önü açıldı. Türk ceza kanuna yasal düzenleme sonrasında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu da eklenmiş oldu.