ANASAYFA Gündem Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor

Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor

23-24 Nisan tarihlerindeki güncel akaryakıt fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız, benzin ve motorin indirim veya zammı konusunda da bilgilendirme yapabilirim. Son dönemde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle akaryakıt fiyatlarında bir indirim öngörülüyor. 25 Nisan Perşembe gününden itibaren motorin litre fiyatında 1 lira 40 kuruşluk bir indirim yapılacak. Bu indirim, sürücülere yakıt masraflarında bir miktar tasarruf sağlayacaktır.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor

Benzin ve Motorin Fiyatlarındaki Değişim Vatandaşları Endişelendiriyor

Brent petrol fiyatlarının dalgalanması ve döviz kurlarındaki değişiklikler, vatandaşların benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmesine neden oluyor.

Benzin ve Motorindeki İndirimler Ne Durumda?

23 Nisan resmi tatil olması sebebiyle, benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak, fiyatlarda belirgin bir yükseliş olmazsa, 25 Nisan 2024 Perşembe gününden itibaren motorin fiyatlarında 1 lira 40 kuruş civarında bir indirim bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

İstanbul'da motorin litresi 42 lira 18 kuruşken, benzin litresi ise 43 lira 58 kuruş seviyesinde satılıyor. Türkiye'de akaryakıt fiyatları belirlenirken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru üzerinden belirleniyor, bu da belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatını oluşturuyor.

Yatırımcılar TCMB'nin faiz kararını bekliyor

Yatırımcılar TCMB'nin faiz kararını bekliyor