ANASAYFA Finans Goldman Sachs: ABD Seçim Sonuçları Türk Lirası Üzerinde Etkili Olmayacak

Goldman Sachs: ABD Seçim Sonuçları Türk Lirası Üzerinde Etkili Olmayacak

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'deki yerel seçimlerin ardından Türk Lirası'nda düşük bir değer kaybı olasılığının olduğunu belirtiyor. Rapora göre, hem parasal hem de mali politikanın seçim sonuçlarından bağımsız olarak devam edeceği öngörülüyor.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Goldman Sachs: ABD Seçim Sonuçları Türk Lirası Üzerinde Etkili Olmayacak

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'un son raporuna göre, Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türk Lirası'nda belirgin bir değer kaybı riski öngörülmüyor. Banka, seçim sonuçlarının, hem parasal hem de mali politika üzerinde önemli bir etki yaratmayacağını ve bu nedenle TL üzerindeki baskının da azalacağını vurguluyor.

Goldman Sachs'un Yorumuna Göre Türk Lirası Değer Kaybı Riski Düşük

Goldman Sachs'un raporunda, Türk halkının seçimlerin ardından TL'nin aşırı değer kaybedeceği endişelerine rağmen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinde geçen hafta yapılan 500 baz puanlık artışın, böyle bir değer kaybı olasılığının düşük olduğuna dair güçlü bir işaret olduğu belirtiliyor.

Raporda ayrıca, seçim sonuçlarından bağımsız olarak hem parasal hem de mali politikanın devam etmesi bekleniyor. Bütçe gelirlerinin uzun dönemli ortalamasına ulaşmasının seçimlerin ardından vergi artışlarının beklenmemesine ve harcama yönlü baskıların azalmasına neden olabileceği ifade ediliyor.

Goldman Sachs'un Türk Lirası değerlendirmesi, Türkiye'deki ekonomik ortamın seyrini yakından takip edenler için önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor. Özellikle seçim sonrası ekonomik politikalara ilişkin belirsizliklerin azalması ve politika sürekliliğine ilişkin olumlu beklentiler, yatırımcıların Türk Lirası'na olan güvenini artırabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın Ticaretinde Önemli Adım: Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası Yetkilendirildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın Ticaretinde Önemli Adım: Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası Yetkilendirildi