ANASAYFA Gündem Eğer ağzınız sık sık kuruyorsa dikkat! Basit deyip geçmeyin, arkasında bunlar olabilir

Eğer ağzınız sık sık kuruyorsa dikkat! Basit deyip geçmeyin, arkasında bunlar olabilir

Ağız kuruluğu ciddi hastalıkların nedeni olabilir. Ağız kuruluğunu hafife alanlar bunlara dikkat etsinler!
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Eğer ağzınız sık sık kuruyorsa dikkat! Basit deyip geçmeyin, arkasında bunlar olabilir

Pek çok kişinin yaşadığı ancak ciddi bir sorun olarak görmediği için dikkate almadığı ağız kuruluğunun altında çeşitli sebepler yatabilir. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında ağız kuruluğunun ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceği ve dikkat edilmediği takdirde sinsice ilerleyen bazı hastalıkların ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

Diyabet son yıllarda dünya üzerinde pek çok kişinin yaşadığı, gerekli önlemler alınmadığı takdirde ölümle sonuçlanabilecek bir hastalıktır. Ağız kuruluğunun sebepleri araştırıldığı zaman ortaya çıkabilen bu sorunla mücadelede oldukça etkili yöntemler de bulunmaktadır.

Ağız Kuruluğu Nasıl Ortaya Çıkar?

Genellikle diyabet hastalarının en çok yaşadığı sorunlardan birisi ağız kuruluğudur. Ağızda kuru ve yapışkan bir his hissedilebilir. Farkında olmasanız bile ağız kuruluğu bir süre sonra ağız kokusuna neden olabilir. Kuruluğun ilerlemesi halinde dudaklarda bir çatlama ve boğazda da ağrı ve yaralar oluşabilir. Ağız kuruluğu olan kişiler konuşmakta zorluk yaşayabilirler ve bu histen kurtulmak için sürekli ağızlarını ıslatma ihtiyacı hissederler.

Diş Problemlerine Neden Olabilir!

Ağız kuruluğu aynı zamanda farklı sorunlara da neden olabilir. Bol miktarda su içmek geçici bir çözüm olabilir. Tükürük üretimini artırmak için sakız çiğnemek ya da ağız gargaraları kullanmak etkili bir çözüm olabilir.

Ağız kuruluğu müdahale edilmediği takdirde bazı diş sorunlarına da neden olabilir. Özellikle şeker hastalarında zaman içerisinde doku kaybına bağlı olarak diş kayıpları da meydana gelebilir. Diş kayıplarını engellemek için yılda en az iki kez diş kontrollerinizi yaptırmak son derece önemlidir. Diş kaybında şeker hastalarına iyileşmenin pek mümkün olmaması gibi nedenlerden dolayı implant yapılamayacağı belirtildiğinden dolayı diş kayıplarını en başından engellemek ve sorunlara karşı erken müdahale etmek son derece önemlidir.

Emekli Bayram İkramiyesi 2024! Ödeme Tarihleri ve Miktarı Belli Oldu

Emekli Bayram İkramiyesi 2024! Ödeme Tarihleri ve Miktarı Belli Oldu