ANASAYFA Ekonomi Bakan Şimşek: Dünya Bankası'ndan 1,5 Milyar Dolarlık Kredi Temin Ettik

Bakan Şimşek: Dünya Bankası'ndan 1,5 Milyar Dolarlık Kredi Temin Ettik

Türkiye'nin ekonomi yol haritasına güvenle ilerlediğini vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile yürütülen iş birliği kapsamında 3 proje için 1,5 milyar dolarlık kaynak sağlandığını açıkladı.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Bakan Şimşek: Dünya Bankası'ndan 1,5 Milyar Dolarlık Kredi Temin Ettik

Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına olan güveninin devam ettiğini belirtirken, bu kaynağın enerji arz güvenliği ve işletmelerin yeşil dönüşüm sürecine katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu kapsamda, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ (TKYB) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) tarafından yürütülecek "Türkiye Dağıtık Enerji İçin Piyasa Geçişinin Hızlandırılması Projesi" için yaklaşık 697 milyon dolar kaynak sağlanacak. Proje, güneş panelleri ve batarya yoluyla elektrik depolama sistemlerine yönelik yatırımları destekleyerek ekonomik büyüklüğün 1 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kalkınma ajansları aracılığıyla yürütülecek 'Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi' için yaklaşık 400 milyon dolar tutarında kredi sağlanacak. Bu proje, yeşil geçişten olumsuz etkilenecek sektörlerin desteklenmesini hedefliyor.

Son olarak, TKYB tarafından yürütülecek "Türkiye Endüstriyel Emisyon Azaltım Projesi" için TKYB'ye 200 milyon avro ve 200 milyon dolar olmak üzere yaklaşık 416,7 milyon dolar tutarında kredi sağlanacak. Bu proje, KOBİ'lere yeşil üretim sistemlerine geçiş için koşullu finansman sağlayarak ülkemizin 2053 net sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerine ulaşmasını destekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu projelerin Türkiye'nin ekonomik ve çevresel hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtirken, Dünya Bankası ile güçlü iş birliğini sürdürme kararlılıklarını vurguladı.

Goldman Sachs: ABD Seçim Sonuçları Türk Lirası Üzerinde Etkili Olmayacak

Goldman Sachs: ABD Seçim Sonuçları Türk Lirası Üzerinde Etkili Olmayacak