ANASAYFA Gündem Emekli Bayram İkramiyesi 2024! Ödeme Tarihleri ve Miktarı Belli Oldu

Emekli Bayram İkramiyesi 2024! Ödeme Tarihleri ve Miktarı Belli Oldu

Emeklilere her yıl verilen bayram ikramiyeleriyle ilgili merak edilenler cevap buluyor. 2024 Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin tarihleri ve miktarı açıklandı.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Emekli Bayram İkramiyesi 2024! Ödeme Tarihleri ve Miktarı Belli Oldu

Emeklilerin her yıl heyecanla beklediği bayram ikramiyesi ödemeleri, 2024 Ramazan Bayramı öncesinde gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler ve miktarlar netlik kazandı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da emekliler bayram öncesinde hesaplarına ikramiyelerini alacaklar.

Bayram Öncesi Hesaplarda Olacak

2024 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 10 Nisan'a denk geliyor. Bu tarihten önce, emeklilere bayram ikramiyeleri ödenecek. SSK ve Bağkur kapsamındaki tüm emeklilerin Nisan ayının ilk haftasında ikramiyelerini alması bekleniyor. Ödemeler, bayram öncesinde emeklilerin hesaplarında olacak.

İkramiye Tutarı Arttı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 8. Yargı Paketi'nde yer alan düzenleme ile emekli bayram ikramiyesi tutarı arttırıldı. Geçtiğimiz yıl 2 bin lira olarak ödenen ikramiye miktarı, bu yıl 3 bin liraya yükseltildi. Buna göre, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenecek ikramiye miktarı artırılarak, emeklilerin bayram coşkusuna katkı sağlanacak.

Kimler İkramiye Alacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı alanlar ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hak sahipleri bayram ikramiyesi alacaklar. Bu düzenleme ile birlikte daha geniş bir kesimin bayram ikramiyesi almaya hak kazandığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PlayStation Plus Nisan Ayında 11 Oyunu Kataloğundan Çıkarıyor

PlayStation Plus Nisan Ayında 11 Oyunu Kataloğundan Çıkarıyor