Ara
ANASAYFA Genel Kredi kartına yeni sınırlamalar geldi!

Kredi kartına yeni sınırlamalar geldi!

Enflasyonla mücadele devam ederken TCMB tarafından parasal sıkılaşma politikası da kararlılıkla uygulanıyor. Uygulanan para politikası ile enflasyonun düşmesi hedeflenirken kredi kartı kullanımına ilişkin birtakım sınırlamalar gündeme geldi.
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Kredi kartına yeni sınırlamalar geldi!

Türkiye’de uzun bir süredir enflasyonla mücadele devam ediyor. Enflasyonla mücadele kapsamında Haziran 2023 tarihinden itibaren atılan adımlara rağmen beklentiler gerçekleşmezken kredi ve kredi kartlarına yönelik adımların atılması gündeme gelmişti. Bankalar, kredi kartında nakit avans kullanımına taksit sınırı getirerek beklenen adımı resmen atmış oldu. 

Kredi faizlerinde artışa gidilirken alınan kararlar kapsamında finansal birtakım önlemler gündeme geldi. Bankalar, kredi kartında nakit avans limitlerinin yüzde 25 oranında sınırlandırılmasına yönelik çalışma başlattı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yetki alanındaki konuyla ilgili olarak resmi yazışmanın da henüz yapılmadığı öğrenildi. 

BANKALAR KREDİ KARTINA NAKİT AVANS LİMİTİNE SINIRLAMA GETİRDİ 

reklam

Bir süredir kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılmasına ilişkin açıklamalar devam ederken Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, “Kredi kartı düzenlemesi yapmak için üç alan var. Kart faizi, taksit sayısı ve limit kısıtlamaları. Belirli alanlarda taksit sayısı sınırlaması ve limit kısıtlamaları yoluyla bu harcamaların düşürülmesi söz konusu olabilir” ifadelerine yer vermişti. 

Konuyla ilgili resmi bir karar henüz bulunmazken bankaların sınırlamaları gündeme gelmeye başladı. BDDK’nın yetki alanındaki düzenleme ile ilgili bir düzenleme olmadığı halde bankaların kredi kartı nakit avans limitlerinin kart limitinin yüzde 25’i kadar sınırlandırdıkları öğrenildi. Öte yandan ^taksite ek taksit’ döneminin de kademeli olarak sona erdirileceği ileri sürüldü. Kredi kartı harcamalarının kontrol altına alınması için atılan adımın resmileşerek kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *