ANASAYFA Kredi Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranları güncellendi

Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranları güncellendi

Araba sahibi olmak istiyorum diyenlerin bekledikleri kredi müjdesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası araç kredisi kampanyası başladı...
yazar
Serhat Karaman
İmtiyaz Sahibi
Ziraat Bankası taşıt kredisi faiz oranları güncellendi

Pandemi döneminde tüm dünyada yaşanan olumsuz gelişmeler, üretimin düşmesi ve talebin artması ile araç piyasasında arz ve talep dengesi bozulmuştu. Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler önce sıfır ardından da 2. el araç fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle zorunlu olarak bu taleplerini ertelemek zorunda kalmış ve araç fiyatlarında düşüş müjdesi beklemeye başlamıştı. 

Ancak süreçte araç fiyatları düşmek bir yana daha da yükselmiş, 1 milyon TL barajı aşılarak büyük şok etkisi yaratmıştı. Süreçte vatandaş kendi nakit birikimi ile araba sahibi olma fırsatını kaçırırken taşıt kredisi paketlerine olan ilgi artmıştı. Merkez Bankası tarafından parasal sıkılaşma politikasına geçiş yapılması sonucunda taşıt kredisi faiz oranlarında da artış yaşanmış, araba sahibi olmak imkansız hale gelmişti. 

ZİRAAT BANKASI TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI MART 2024 AÇIKLANDI! GÜNCEL FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak Ziraat Bankası beklenen Mart ayı kampanyasını duyurdu. Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler için Mart ayına özel olarak taşıt kredisi paketini duyuran banka elektrikli araç almak isteyen müşterilerine yeşil ışık taşıt kredisi paketinde daha düşük faiz oranı ile kredi vereceğini ilan etti. 

Normal araç kredisi paketinde aylık faiz oranı yüzde 4,15 olarak açıklanırken bu paketten yararlanarak 48 ay vadeli 250 bin TL taşıt kredisi çeken kişilerin aylık ödemeleri 14 bin 664 TL olarak gerçekleşecek. 

Elektrikli araç almak isteyen kişilere yönelik olarak verilen Yeşil Taşıt Kredisi paketinde ise aylık faiz oranı yüzde 4.04 olarak açıklanırken bu paketten yararlanmak isteyen kişilerin 48 ay vadeli 250 bin TL kredi paketinde aylık ödemeleri gereken taksit tutarı 14 bin 360 TL olarak gerçekleşecek. 

Her iki kredi paketinde de başvurular Ziraat Bankası şubeler üzerinden ya da Ziraat Bankası mobil şube uygulamaları üzerinden yapılabilecek. Başvurusu onaylanan kişiler aynı gün kredilerini çekerek hayallerindeki arabayı satın alabilecekler. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartına yeni sınırlamalar geldi!

Kredi kartına yeni sınırlamalar geldi!